Knap staaltje amateurpsychologie Van den Boomen bij penalty tegen bekende – Voetbal Worldwide


De strafschop van Branco van den Boomen donderdagavond tegen FK Bodø/Glimt bracht nog een further laag met zich mee. Het was voor de middenvelder niet een kwestie van een hoek kiezen, maar in het hoofd van zijn oud-ploeggenoot kruipen.

Nadat de wedstrijd bijna ten einde was, kreeg Ajax bij een 0-2 achterstand nog een strafschop te nemen, omdat Brian Brobbey naar de grond werd getrokken. ‘Ik nam ze altijd bij Toulouse en vroeg het aan Steven (Berghuis, purple.) of ik hem mocht nemen’, vertelde Van den Boomen na afloop op de persconferentie. ‘Bedankt daarvoor.’

Voor Van den Boomen was het een further belangrijk second. Niet alleen omdat hij bij zijn rentree na ruim drie maanden blessureleed meteen een bijdrage kon leveren, maar ook omdat hij oog in oog stond met doelman Kjetil Haug, met wie Van den Boomen vorig seizoen nog bij Toulouse speelde.

Daar kwam een knap staaltje amateurpsychologie bij kijken. Need ga je voor je favoriete hoek of niet? ‘Ik keek hem voor de penalty nog aan. Hij moest lachen, dus ik dacht: die gaat voor mijn favoriete hoek. Hij ging naar de andere hoek, maar ik schoot hem goed in. Na de wedstrijd heb ik hem nog gesproken. Hij zei: “Ik gokte dat je dacht dat ik jou kende”.’

Blij met rentree
Zo werd het voor Ajax een wedstrijd met twee gezichten. Het eerste uur werden de Amsterdammers van het kastje naar de muur gespeeld, maar op het einde revancheerden zij zich goed. ‘Bij mij overheerst het gevoel van het tweede gedeelte. Ik ben vooral heel blij dat ik weer op het veld sta en weer wedstrijden kan spelen. Voor mij is het positief, maar het eerste uur moeten we vergeten.’

Daarmee zet Van den Boomen een streep onder een vervelende periode. ‘Ik was het ook niet gewend. Ik ben nooit geblesseerd en nu ik me internet in de foundation had geknokt ineens wel. Dat was lastig. Ik probeerde het vandaag simpel te houden, maar op een gegeven second werd er ook meer risico gevraagd.’

Scroll naar boven