KNVB drie jaar langer door met Van Leeuwen en Van der Zee – Voetbal Worldwide


Marianne van Leeuwen en Jan Dirk van der Zee blijven drie jaar langer werkzaam voor de KNVB. Het duo werd door de raad van commissarissen van de voetbalbond herbenoemd en blijft dus actief in hun huidige functie.

Van Leeuwen is directeur-bestuurder betaald voetbal bij de KNVB en vervult die functie sinds september 2021. Daarmee heeft zij de dagelijkse leiding over het betaald voetbal in Nederland. ‘De relaties tussen de KNVB en de golf equipment in het betaald voetbal is enorm verbeterd sinds de komst van Marianne’, zegt rvc-voorzitter Jan Albers through de web site van de KNVB.

Van Leeuwen heeft zowel op sportief als op commercieel vlak belangrijk werk geleverd volgens Albers. ‘Door het nieuw gevormde competitiebestuur betaald voetbal worden de sportieve prestaties nog beter gefaciliteerd en wordt de waarde van het voetbal verhoogd.’

Daarnaast gaat Van der Zee op voor zijn vierde termijn als directeur-bestuurder van de sectie amateurvoetbal binnen de KNVB. Hij werd in april 2015 aangesteld. Ook over hem is de KNVB zeer tevreden. ‘Er is bij de KNVB sprake van ledengroei en er staat een stabiele en toekomstgerichte organisatie’, licht Albert van Wijk van de raad van toezicht toe. ‘Hij is de juiste man op de juiste plek.’

In september liet bondsvoorzitter Simply Spee weten af te treden om gezondheidsredenen. Zijn opvolger zal worden gekozen op de buitengewone bondsvergadering op donderdag 28 maart 2024.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven