Kökçü na medische keuring dicht bij switch van Feyenoord naar Benfica – Voetbal Worldwide


Benfica is dicht bij de komst van Orkun Kökçü, die zaterdag in Lissabon medisch gekeurd wordt. De 22-jarige middenvelder zal daarna definitief de overstap maken van Feyenoord naar de kampioen van Portugal.

Benfica zit Kökçü al maanden op de hielen. De Portugezen wilden hem van alle golf equipment het liefste hebben. Vanuit de Premier League was er ook interesse (Manchester United, Liverpool, Arsenal) en zeer serieuze belangstelling (Newcastle United, Brighton & Hove Albion en Aston Villa). Borussia Dortmund was ook in de markt.

Voor Kökçü is een serieuze kans op speeltijd een doorslaggevende issue. Daarbij raakte hij ook steeds enthousiaster door de verhalen van Fredrik Aursnes, zijn voormalige ploeggenoot die vorig jaar de overstap maakte naar Lissabon. Ook een gesprek met Roger Schmidt helpt mee. Kökçü speelt met Benfica bovendien in de Champions League. Hij ziet deze switch als een logisch vervolg van zijn carrière. Feyenoord op zijn beurt is blij met de Portugezen, die als beursgenoteerde membership een prima zakenpartner zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven