‘Kom gewoon eens kijken’ – Voetbal Worldwide


RB Leipzig-trainer Marco Rose is blij met de drie punten na de overwinning op 1. FC Köln. Minder blij was hij met de leuzen die hoorbaar waren vanaf de tribunes.

‘We haten Oost-Duitsland’, zo was hoorbaar vanaf de tribunes. ‘Voetbal is een emotioneel spel. Dat vind ik niet leuk’, zei Rose, geboren in Oost-Duitsland, na afloop van de wedstrijd. ‘Het is voor mij belangrijk dat er onder geen enkele omstandigheid verdeeldheid onstaat. Mensen die niet weten hoe het daar is, moeten eens komen kijken. Er zijn veel leuke mensen zoals hier, maar ook een paar idioten, zoals hier. Uiteindelijk ligt het allemaal dicht bij elkaar. En daarom hebben we op een gegeven second de muur afgebroken’, verwees Rose naar het neerhalen van de Berlijnse muur in 1989.

Rose zei er niet al te zwaar aan te tillen. ‘Ik geloof dat er hier veel mensen zijn die zich we juist gedragen. Daar moeten we onszelf aan optrekken, de relaxation moet gecorrigeerd worden en daarna gaan we gewoon door’, zei Rose.

Köln-directeur Christian Keller sprak zich ook uit tegen het groepje supporters. ‘Zulke liederen zijn niet acceptabel. Ik begrijp niet wat er in de hoofden van mensen omgaat, need we hadden hier al overheen moeten zijn. Het is een schande dat deze minderheid bestaat.’

Scroll to Top