Koning Willem-Alexander krijgt van Nederlanders een 6,5Nederlanders geven koning Willem-Alexander een 6,5 en koningin Máxima een 7,3. Dat staat in een nieuw onderzoek waarin mensen hun mening mochten geven over de koning. De cijfers zijn iets lager dan een jaar geleden.

Koning Willem-Alexander is bijna 10 jaar koning. Toen hij koning werd, was hij behoorlijk populair. Maar de laatste jaren is dat dus anders.

Niet zo slim

Dat komt vooral door dingen die gebeurd zijn in de corona-tijd. De koninklijke familie ging bijvoorbeeld op vakantie naar Griekenland. Mensen in Nederland hadden toen internet het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven.

En de koning en koningin hadden iemand een knuffel gegeven, toen je eigenlijk 1,5 meter afstand moest houden. Veel mensen vonden dat niet zo slim.

Steeds meer mensen zeggen dat ze geen vertrouwen hebben in de koning. Vorig jaar was dat 13%, nu is dat 18%.

Amalia

In het onderzoek ging het ook over prinses Amalia. Omdat zij bedreigd wordt, kan ze niet op kamers in Amsterdam wonen. 3 op de 4 Nederlanders zou het begrijpen als ze door die bedreigingen geen koningin meer wil worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven