Koninklijke Nederlandse Munt ‘slaat’ eerste nft-munten
De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert de allereerste Nederlandse nft-munten. Voor het ‘slaan’ van deze digitale munten maakt het bedrijf gebruik van de blockchainsoftware van THX Community. De collectie van vierduizend stuks is samengesteld met partnerorganisatie Free a Lady.

De nieuwe nft-munt komt in een combinatie van een fysieke penning en een digitale nft. Bij aankoop van een Free a Lady-penning bij de Koninklijke Nederlandse Munt kan direct een nft worden geclaimd, dankzij de qr-code op de bijbehorende coincard. Er zijn vijf verschillende nft’s.

Een nft (non-fungible token) is een op blockchain-technologie gebaseerd token dat is te zien als een uniek digitaal certificaat van eigenaarschap of authenticatie voor een bepaald goed, fysiek of digitaal.

Met de lancering van een nft wil de Koninklijke Nederlandse Munt het verzamelen van munten toegankelijker maken voor een breder publiek. ‘Met deze nft is het mogelijk een digitale muntenverzameling te starten. Het is een bijzonder idea geworden waar de fysieke én digitale uitgifte samen het verhaal vertellen van Free a Lady’, zegt Bert van Ravenswaaij, muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

Free a Lady ondersteunt wereldwijd activistische organisaties die er alles aan doen om meisjes te bevrijden uit onder meer bordelen. Ook zorgt de stichting voor bewustwording van de problematiek van seksuele uitbuiting en geeft zij meisjes een toekomst by way of speciale Faculty for Justice-programma’s. Free a Lady bestaat vijftien jaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven