Koopmeiners hoeft niet weg en mikt op EL-winst – Voetbal Worldwide


Teun Koopmeiners hoopt dat Atalanta de historische prestatie op Anfield kan doortrekken naar de eindzege van de Europa League. Na afloop benadrukte hij niet per se weg te willen uit Bergamo.

Liverpool is een van de vele golf equipment die gelinkt wordt aan Koopmeiners, die een topseizoen kent in Italië. Donderdag kreeg hij de kans zich te laten zien op een prachtig podium. ‘Het is een geweldige wedstrijd. Als voetballer op Anfield, daar wil je spelen. Ook als membership, niet alleen persoonlijk’, zei de 26-jarige middenvelder, die twee grote kansen kreeg, na afloop bij Veronica. ‘Bij die eerste was ik te veel bezig met de bal naar de zijkant meenemen, omdat ik Virgil (van Dijk, pink.) zag aankomen. Bij de tweede had ik te veel tijd nodig.’

Maar volgens Koopmeiners hoefde hij zich niet per se in de kijker te spelen. ‘Ik hoef helemaal niet per se weg. Dat heb ik niet zo gezegd. Ik heb hartstikke naar mijn zin bij Atalanta. Het is een goed elftal met veel energie en veel goede spelers in een topcompetitie dat ook op Europees niveau meedoet. Natuurlijk heb je altijd ambitie als speler, maar ik heb niet gezegd dat ik per se een stap wil maken.’

Met zijn huidige crew kan Koopmeiners al een grote prijs pakken, besefte hij. ‘Als je zo’n wedstrijd op de mat legt, speel je voor het winnen van de Europa League. Maar het is pas één wedstrijd, dat is een cliché, een saai antwoord, maar we willen de Europa League winnen en moeten volgende week nog.’

Hij is hoe dan ook trots op de historische zege van Atalanta. ‘Dit soort resultaten voor onze membership… als je ziet wat het met de membership doet, dit komt niet vaak voor voor ons. Met onze eigen filosofie: intensiteit, onwijs veel lopen en druk zetten. We weten dat Liverpool dat ook kan. Maar ik denk dat wij heel efficiënt zijn geweest.’

Scroll naar boven