KPN-cio Debidien wordt commissaris bij DNB
Artie Debidien begin 1 september als commissaris van De Nederlandsche Financial institution (DNB). Ze is aangetrokken om de raad van commissarissen te versterken op het gebied van technologie, digitalisering en safety. Debidien treedt terug als commissaris van betaaldienstverlener Worldline om belangenverstrengeling met de benoeming bij DNB te voorkomen.

Ze is voorgedragen door de raad van commissarissen (rvc) van DNB. Vervolgens heeft minister van Financiën Sigrid Kaag namens de aandeelhouder besloten tot de benoeming van Debidien, zo meldt de financial institution. Debidien volgt Margot Scheltema op die na acht jaar, aan het einde van haar tweede zittingstermijn, terugtreedt.

Debidien is chief data officer (cio) en govt vicepresident bij KPN. Daarnaast is zij voorzitter van de raad van toezicht van Competens (een stichting die zich inzet voor het versterken van ict-competenties), lid van de raad van commissarissen van NVM Holding (beheerder van de ict achter Nederlandse grootste vastgoeddatabase) en was zij dus lid van de raad van commissarissen van betaaldienstverlener Worldline.

Rvc

Voorzitter van de rvc van DNB, Martin van Rijn, roemt Debidien om haar kennis van technologie, digitalisering en safety. Ook benadrukt hij dat ze ‘veel kennis en ervaring binnen de financiële sector heeft opgedaan bij banken, verzekeraars en fintechs.’

Volgens Van Rijn heeft voorganger Margot Scheltema als voorzitter van de Toezichtcommissie ‘met haar inzicht en kritisch denken’, bijgedragen aan de verdere versterking van het toezicht op de financiële sector.

‘Ook in haar rol als voorzitter en lid van de Financiële Commissie heeft Scheltema een belangrijke bijdrage geleverd aan de versterking van het Huisvestingsprogramma, it en de kostenbeheersing binnen DNB’, aldus de rvc-voorzitter.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven