Kramer schuift oude bekende naar voren als nieuwe Ajax-trainer – Voetbal Worldwide


Michiel Kramer ziet zijn oude coach Joseph Oosting graag de nieuwe coach van Ajax worden. De huidige coach van FC Twente wordt in Studio Voetbal genoemd als mogelijke opvolger van John van ‘t Schip.

Kramer werkte bij RKC samen met Oosting en heeft lovende woorden over voor de Drent. ‘Ik heb hem twee jaar gehad. Ik weet hoe hij werkt en weet hoe hij met spelers omgaat. Je ziet het nu ook bij Twente, dat spelers met hem weglopen’, vertelt de spits bij Studio Voetbal.

‘Dat heeft hij bij ons (RKC crimson.) laten zien, een kleine membership. Nu laat hij het bij FC Twente zien, een iets grotere membership. Daarna komt dan misschien een nog grotere membership aan bod. Ik weet niet of het een match is met Ajax, maar hij kan bij iedere membership van waarde zijn. Hij verbindt, is een winnaar en wil aanvallend voetballen. Dat zijn wel ingrediënten waardoor je in beeld kan komen bij een membership als Ajax’, legt Kramer uit. 

De Boer met Lijnders
Ibrahim Afellay noemt nog een andere optie voor de Amsterdammers. ‘Er zijn niet heel veel trainers beschikbaar, maar ik als ik kijk naar de problemen die Ajax heeft, zou ik eerder neigen naar een combinatie van Frank de Boer met Pepijn Lijnders.

‘De Boer heeft het in zijn eerste periode geweldig gedaan. Hij heeft ook te maken gehad met veel problemen, waardoor er niet veel mogelijk was bij de membership. Er was inderdaad wel kritiek op het spel toen, maar nu zouden ze wel tekenen voor vier kampioenschappen’, verklaart de oud-speler van PSV en Barcelona zijn suggestie.

‘Het is een jongen van de membership. Dat hij daarna weinig succes heeft gehad, hoeft niet mee te wegen. Hij heeft het bij Ajax hartstikke goed gedaan. Je kan ook zeggen dat hij veel ervaring heeft opgedaan en ook weet hoe hij het niet moet doen. Zoveel opties zijn er ook niet’, sluit Afellay af. 

Scroll naar boven