‘Kwaliteit om het toernooi te winnen’ – Voetbal Worldwide


De Oranje-koorts stijgt in Nederland en ook bij de oud-internationals is er hier en daar wel vertrouwen in een goed resultaat op het EK in Duitsland.

‘Ik denk dat het Nederlands elftal genoeg kwaliteit heeft om het toernooi te winnen, dat denk ik echt. Ik vind ook dat we naar het toernooi moeten gaan om te winnen. Need alles minder dan winnen, is niets’, is Gerald Vanenburg duidelijk.

Volgens de Europees kampioen van 1988 hoeft het elftal niet bescheiden te zijn. ‘Als je naar dit Oranje kijkt, dan heb je toch alles in huis? Goede spelers, ervaring en een bondscoach die je niet hoeft uit te leggen hoe je een toernooi speelt.’

‘In interviews zijn ze voorzichtig over de doelstelling. Het is ook wel slim om naar buiten toe laag in te zetten, need dan neem je een bepaalde druk weg bij je elftal. Een beetje indekken, dat is ideaal. Maar geloof mij nou maar: diep van binnen denkt Ronald absoluut niet zo. Hij gaat alleen maar naar Duitsland om het toernooi te winnen, honderd procent zeker. En ik geloof ook absoluut dat het kan, need hoe ver zit het nou echt uit elkaar?’

Oud-internationals Khalid Boulahrouz, Boudewijn Zenden, Ryan Babel en Gerald Vanenburg blikken vooruit op het toernooi in Duitsland. Lees het hele verhaal op VI PRO.

Scroll naar boven