kwartet uitblinkers maakt AZ hofleverancier – Voetbal Worldwide


In het eerste weekend van het nieuwe Eredivisie-seizoen pakte AZ de leiding met een klinkende 5-1 zege op Go Forward Eagles én domineert het VI’s Elftal van de Week. De Alkmaarders leveren vier spelers.

AZ kende donderdagavond in de derde voorronde van de Convention League nog een moeizame begin van het seizoen op bezoek bij FC Santa Coloma (0-1), maar ging zondag wel flitsend van begin in de Eredivisie. Go Forward was geen partij voor de ploeg van coach Pascal Jansen, die vijf verschillende doelpuntenmakers kende en vier echte uitblinkers.

De grootste van allemaal was Ruben van Bommel (8), die bij afwezigheid van de geschorste Jesper Karlsson zijn kans greep. De van MVV Maastricht overgekomen aanvaller bekroonde zijn debuut met een aim en een help. Vangelis Pavlidis was de man die zijn treffer voorbereidde. De Griekse spits pikte zelf ook zijn aim mee en kreeg eveneens een 8.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Ook Jordy Clasie (7,5) en Yuki Sugawara (7,5) leverden met respectievelijk een aim en een help hun bijdrage aan de ruime zege op Go Forward. Het zorgt ervoor dat AZ de enige membership is met meerdere spelers in VI’s Elftal van de Week na de eerste speelronde. Ook FC Twente levert ondanks de 1-4 zege op bezoek bij Almere Metropolis maar één speler: Ricky van Wolfswinkel (8).

Bij PSV maakte Noa Lang (7) indruk met zijn fraaie 1-0, maar alleen aangever Ibrahim Sangaré (7,5) vertegenwoordigt de Eindhovenaren. SC Heerenveen-uitblinker Thom Haye (7,5) completeert het middenveld. FC Volendam-linksback Derry John Murkin (7), debutanten Casper Widell (7) en Jakov Medic (7) en Fortuna Sittard-keeper Ivor Pandur (7,5) maken de achterhoede compleet.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven