Lancering satelliet mislukt + band boos op publiek


Goedemorgen! In deze Nieuwswekker vind je het laatste nieuws en een zomerse dag. De wind neemt af, de zon schijnt volop en het kan wel 25 graden worden.

Het weer van 31 mei

Dit gebeurde terwijl je sliep:

– Noord-Korea heeft geprobeerd een satelliet de ruimte in te krijgen. Maar door een fout bij de lancering, is de raket in zee terechtgekomen. Noord-Korea wil met de satelliet de Verenigde Staten in de gaten houden. Het zou kunnen dat Noord-Korea de komende dagen nog een keer probeert zo’n satelliet te lanceren.

– De band Royal Blood uit Engeland had niet zo’n leuk weekend. De band speelde op een pageant, maar daar hadden ze weinig followers. Omdat bijna niemand enthousiast was, vond de band het ook niet leuk. De zanger zei dat iedereen more durable moest klappen en ze noemden het publiek zelfs ‘zielig’. Na het optreden staken ze hun middelvinger op en liepen ze boos naar de kleedkamer.

Wat vind jij: moet je altijd klappen voor een artiest, ook als je die niet leuk vindt?

Publiek bij een live performance moet altijd klappen.

1.166 stemmen

Dit is er vandaag in het nieuws:

– De finale van de Europa League wordt gespeeld. Sevilla en Roma staan tegenover elkaar. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

– Vanmiddag kun je weer naar een nieuwe podcast van het Jeugdjournaal luisteren. En die gaat dit keer over schattige baby-zeehonden. Wat moet je doen als je er een vindt?

– Een drukke dag voor de 13-jarige Fleur. Zij schaakt vandaag tegen meer dan 100 kinderen. Ze is namelijk jeugdkampioen schaken. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal!

En dan nog even dit:

In Engeland is een van de gevaarlijkste sportwedstrijden van de wereld gehouden: het kaasrennen (en rollen)!

Mensen rennen (en rollen) achter kaas aan

Laat een reactie achter

Scroll naar boven