Leicester Metropolis ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster – Voetbal Worldwide


Leicester Metropolis heeft Willie Kirk, coach van het vrouwenelftal, donderdagavond ontslagen. De 45-jarige Schot wordt ervan beschuldigd dat hij een relatie heeft (gehad) met een speelster.

Kirk werd eerder deze maand al geschorst door de Ladies’s Tremendous League in het kader van een intern onderzoek en stond de afgelopen drie competitieduels al niet langs de lijn. Die maatregel volgde nadat er bij Leicester een klacht was ingediend over een vermeende relatie tussen de coach en een van zijn speelsters.

In een assertion schrijft Leicester donderdagavond dat Kirk is ontslagen, omdat hij de gedragscode heeft verbroken. Zijn positie als hoofdtrainer is daardoor onthoudbaar geworden, meent de Engelse membership. Die gedragscode was in aanloop naar dit seizoen ingevoerd om het vrouwenvoetbal verder te professionaliseren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het is niet de eerste keer dat het Engelse vrouwenvoetbal wordt opgeschrikt door een dergelijke kwestie. In februari werd Sheffield United-trainer Jonathan Morgan ook al ontslagen, nadat er aan het licht was gekomen dat hij voor zijn aanstelling bij die membership een relatie had met een speelster. Morgan werkte eerder ook bij Leicester.

Hoewel dergelijke relaties niet illegaal zijn, zijn ze wel in strijd met de gedragscode die door de Ladies’s Tremendous League is ingevoerd en die golf equipment moeten aannemen. Sarina Wiegman, bondscoach van de Engelse vrouwen, mengde zich onlangs ook in de discussie en noemde relaties tussen trainers en speelsters erg ongepast en ongezond.

Scroll naar boven