Lenovo loopt ondanks pc-malaise als een trein
Lenovo, fabrikant van onder meer servers en computer’s, heeft ondanks de slechte hardware-markt fraaie jaarcijfers geboekt. Op een omzet van 62 miljard greenback werd netto 1,6 miljard greenback verdiend. De brutomarge was zelfs de hoogste in achttien jaar.

In het fiscale jaar dat op 31 maart jongstleden eindigde, steeg de omzet van niet-pc-bedrijven bijna 40 procent. Groeimotoren waren de Options and Providers Group (SSG) en Infrastructure Options Group (ISG ). Die bereikten recordomzetten van respectievelijk 6,7 miljard en 9,8 miljard greenback, stijgingen van 22 procent en 37 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Lenovo verwacht dat de markt voor computer’s en ‘sensible units’ zoals tablets en smartphones in de tweede helft van dit jaar weer zal groeien. Relatief sterk ontwikkelt zich de markt voor it-diensten. Voor de totale it-markt in 2023 wordt een gematigde groei verwacht. Op de (middel)lange termijn blijft de digitale transformatie versnellen, wat leidt tot een groot groeipotentieel voor cloud- en computerinfrastructuur.

Dankzij de gezonde liquiditeit blijft Lenovo investeren in r&d rond ‘nieuwe it’ (consumer, edge, cloud, netwerk en intelligentie) om zijn toekomstige kerncompetenties op te bouwen. Het afgelopen jaar verhoogde Lenovo zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling tot 2,2 miljard greenback, een stijging van 6 procent op jaarbasis.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven