Leverkusen verliest Frimpong maar wint topper in blessuretijd – Voetbal Worldwide


Een fraai voetbalgevecht tussen RB Leipzig en Bayer Leverkusen is zaterdag in een overwinning voor Leverkusen uitgemond. Leipzig begon spetterend en nam een voorsprong door een kunststukje van Xavi Simons. De koploper vocht zich teug en greep in blessuretijd drie extreem belangrijke punten. Wel verloor de ploeg Jeremie Frimpong.

Het eerste wapenfeit van de avond werd meteen het mooiste. Xaver Schlager speelde Simons in. De gewezen PSV’er nam aan met rechts, draaide half en schoot knap raak langs doelman Lukas Hradecky. Die Roten Bullen bekroonden daarmee een openingsfase waarin de ploeg duidelijk sterker waren dan de bezoekers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Een vervelend start voor de koploper werd iets voor het half uur nog een stuk vervelender. Frimpong ging erbij zitten. De Nederlandse rechtsback moest zich laten vervangen met wat leek op een knieblessure. Gaandeweg de eerste helft werd Bayer sterker, maar de 1-0 ruststand deed recht aan de krachtsverhoudingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Na rust werd het een wervelend voetbalgevecht waarin beide partijen volop dreigend waren. Als eerste scoorde Leverkusen. Nathan Tella, de vervanger van Frimpong, stond bij de tweede paal klaar om een voorzet van Alejandro Grimaldo binnen te werken. Internet toen je dacht dat de ploeg van Xabi Alonso erop en erover zou gaan, viel de purpose aan de andere kant.

Simons speelde Dani Olmo in, die met een goede voorzet Loïs Openda bereikte. De Belg, bekend van zijn tijd bij Vitesse, had er bij de tweede paal een makkelijke opdracht aan om te scoren. Leverkusen is niet voor niets de koploper: de ploeg beschikt dit seizoen in ruime mate over veerkracht, en bewees dat nog maar eens. Jonas Hoffmann slingerde een hoekschop voor het doel, de grote, sterke verdediger Jonathan Tah sprong op en knikte de 2-2 raak.

Leverkusen ging voor meer, Simons liep tegen een gele kaart aan die hem volgende week aan de kant houdt, het was zijn vijfde. Vervelend, need Leipzig speelt de topper tegen seizoensrevelatie VfB Stuttgart. Vlak voor tijd werd de Nederlander gewisseld. In het slot probeerden beide ploegen nog te winnen, en Leverkusen flikte het nog. Piero Hincapié besliste de wedstrijd in de toegevoegde tijd door te scoren uit opnieuw een nook.

Die Werkself heeft nu zeven punten meer dan Bayern München, maar de regerend kampioen heeft nog twee wedstrijden tegoed. Zondagmiddag speelt Bayern in eigen huis tegen Werder Bremen en kan het de achterstand reduceren tot vier punten.

Scroll naar boven