Liverpool neemt afscheid van ‘een van beste koopjes in clubhistorie’ – Voetbal Worldwide


Joël Matip vertrekt na dit seizoen na acht jaar bij Liverpool, zo maken The Reds bekend. De 32-jarige verdediger zal zijn aflopende contract niet verlengen.

Liverpool omschrijft Matip als een van ‘de beste koopjes’ in de geschiedenis van de membership. ‘Een fantastische prof, een fantastische voetballer en een fantastisch mens. We mogen echt gelukkig zijn dat hij zolang bij ons is gebleven’, zegt scheidend supervisor Jürgen Klopp. ‘Volgens mij ben ik nooit een speler tegengekomen die geliefder is dan Joël Matip. Het is denk ik niet eens mogelijk iets slechts over hem te zeggen.’

Liverpool nam Matip medio 2016 transfervrij over van Schalke 04. De in Duitsland geboren 27-voudig worldwide van Kameroen groeide al snel uit tot een vaste waarde op Anfield. In 2019 stond Matip in de foundation in de door Liverpool met 2-0 gewonnen Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur. In de voorbije seizoenen nam zijn speeltijd af.

Liverpool, dat als derde zal eindigen, sluit het Premier League-seizoen zondag af met een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers.

Scroll naar boven