Liverpool voegt daad bij het woord en vecht omstreden rode kaart aan – Voetbal Worldwide


Liverpool heeft beroep aangetekend tegen de rode kaart voor Alexis Mac Allister. Supervisor Jürgen Klopp kondigde dat zaterdag na het competitieduel met Bournemouth (3-1) al min of meer aan en nu heeft de membership de daad bij het woord gevoegd.

Mac Allister werd zaterdagmiddag tijdens zijn eerste officiële wedstrijd op Anfield na 58 minuten van het geld gestuurd voor een blocktackle op Ryan Christie. Scheidsrechter Thomas Brammall stuurde de Argentijnse middenvelder van het veld en de VAR zag geen reden die beslissing terug te draaien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Klopp begreep echter helemaal niets van de rode kaart en liet al weten dat Liverpool waarschijnlijk beroep zou aantekenen. ‘Ik snap hoe dit er uitziet voor de scheidsrechter, maar als je het terugziet, gebeurt het met de binnenkant van de voet zonder kracht’, zei de Duitse coach tegen Sky Sports activities.

‘We hebben hardere tackles gezien die geen rode kaart waren en dat wel hadden moeten zijn. Als hij een gele kaart had gegeven, had de VAR er niets aan gedaan’, vervolgde Klopp zijn relaas. ‘In niets is dit een rode kaart. Er was contact, maar er moet een andere intentie zijn om dit rood te maken.’

Inmiddels heeft Liverpool dus beroep aangetekend tegen de rode kaart voor Mac Allister, die bij het handhaven van de straf automatisch zou worden geschorst voor drie wedstrijden. Het zou een domper zijn voor Liverpool, dat de middenvelder deze zomer overnam van Brighton & Hove Albion.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven