Lucca blikt terug op Ajax-tijd en noemt beste Italiaanse spits – Voetbal Worldwide


De boomlange Lorenzo Lucca kon vorig seizoen weinig indruk maken bij Ajax. De Toren van Pisa, een toespeling op zijn lengte en Pisa, de membership die hem aan de Amsterdammers verhuurde, bespreekt in een interview met La Gazzetta dello Sport onder meer zijn jaar in Nederland.

‘Ik heb bij Ajax twee negatieve ervaringen beleefd en heb er twee blessures opgelopen, dus ik hoopte dat het goed zou gaan bij Udinese’, aldus de spits, die dit jaar op huurbasis bij die membership voetbalt en op zes objectives staat in de huidige Serie A-jaargang. Zaterdag was hij nog trefzeker tegen Bologna, de grote shock van het huidige seizoen in Italië. Lucca vertelde ook iets over zijn ontwikkeling als speler.

‘Bij Udinese werk ik samen met iemand die in mij gelooft, die zit in Turijn. We analyseren de wedstrijden met videobeelden. De objectives, maar ook de fouten. Ik bestudeer de bewegingen van Erling Haaland. Fysiek lijken we wel iets op elkaar en hij is een monster, al is hij linksbenig. Ik probeer te leren hoe je in de zestien moet bewegen en hoe je in de Serie A kunt scoren tegen bepaalde verdedigers. Je moet letten op de bal, het doel en de verdediger’, leerde Lucca.

Hij is niet de jonge Italiaanse spits die je veel aan bod ziet komen in de hoogste voetbalklasse van het laarsvormige land. Lucca vertelt wie hij de beste vindt: Gianluca Scamacca, in Nederland bekend van periodes bij PSV en PEC Zwolle. ‘Hij heeft de fysieke kwaliteiten, de techniek en een krachtig schot. Je merkt dat hij er de vruchten van plukt dat hij in de Premier League heeft gespeeld’, aldus Lucca over de man van Atalanta Bergamo.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven