Luis Enrique moet zich verantwoorden na wissel Mbappé – Voetbal Worldwide


In de wedstrijd tegen AS Monaco werd Kylian Mbappé al na één helft gewisseld door Luis Enrique. De coach van Paris Saint-Germain legde na afloop uit waarom hij dat heeft gedaan.

In het duel met Rennes van vorige week werd Mbappé ook al vroeg naar de kant gehaald door Luis Enrique. ‘Dit was honderd procent mijn beslissing’, zei Luis Enrique na afloop. ‘Vroeg of laat moeten we eraan wennen om ook zonder Kylian te spelen. En als coach is het altijd mijn doel om de beste oplossing voor het workforce te vinden. Dit vond ik ditmaal het beste.’

Luis Enrique liet zich niet verleiden tot meer. ‘Ik doe niet mee aan dit spel. Ik ben een skilled en wat ik al heb gezegd, is wat ik tot aan het duel met Actual Sociedad zal blijven herhalen. Er is geen probleem. Als coach neem je voortdurend beslissingen over het elftal. Dat heb ik nu ook gedaan. Ik wil geen ruzie maken, het was mijn beslissing.’

Mbappé is na dit seizoen transfervrij. Het lijkt erop dat hij in vergaande onderhandeling is met Actual Madrid.

Scroll to Top