Luuk de Jong staat met fraaie video stil bij afscheid Siem de Jong – Voetbal Worldwide


Luuk de Jong heeft vrijdagavond op fraaie wijze stilgestaan bij het afscheid van zijn broer Siem. De 32-jarige spits van PSV spreekt de gestopte oud-speler van onder meer Ajax en Newcastle United in een prachtige video toe.

Siem de Jong maakte donderdag bekend een punt te zetten achter zijn carrière als prof en nam vrijdag tijdens het laatste thuisduel van De Graafschap afscheid met twee doelpunten. Nog diezelfde avond plaatste Luuk een video op zijn social media-accounts. ‘Lieve Siem, wat een dag, wat een carrière. Van de held van de derde ster tot spelen in de Premier League. Van de MLS tot kampioen van Australië. Ik ben zo f*cking trots op jou, als mens, als broer, als vriend… En de fantastische herinneringen die we hebben gedeeld.’

‘Je bent een echte teamplayer, altijd vriendelijk, bescheiden en bereid om anderen te helpen. En ook iemand die ten koste van alles wil winnen’, vervolgt Luuk de Jong. ‘Vandaag nemen we afscheid van je voetbalcarrière, maar dit is slechts het einde van een hoofdstuk. Een hoofdstuk dat je afsluit op de plek waar de droom voor ons beiden begon’, doelt hij natuurlijk op De Graafschap, waar zij allebei de jeugdopleiding doorliepen. ‘Een geweldige voetballer, een nog betere broer. Proost op jou, Siem. Ik hou van je, amigo.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Siem en Luuk de Jong waren vaker tegenstander dan ploeggenoten. Zo speelde Luuk bij tegenstander FC Twente, toen Siem de Jong in 2011 met twee doelpunten aan de foundation stond van de dertigste landstitel van Ajax. Een jaar eerder was de huidige aanvaller van PSV nog kampioen geworden met de Tukkers. In het seizoen 2016/17 kwamen ze elkaar dan toch tegen bij PSV, toen Siem op huurbasis overkwam van Newcastle United. De twee oud-internationals hoopten ook samen te spelen bij Oranje, maar zover kwam het nooit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top