‘Maar toen zag ik mijn kinderen’ – Voetbal Worldwide


Toni Kroos kon zijn tranen niet in bedwang houden toen hij voor de laatste keer van het veld stapte in het Estadio Santiago Bernabéu. Toen de middenvelder van Actual Madrid zijn kinderen zag, brak hij.

Kroos speelde tegen Real Betis zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Actual Madrid. Na het EK in Duitsland komende zomer stopt de Duitse middenvelder met voetballen. Zaterdag staat ook nog de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund op het programma. Daarna zit het er voor Kroos echt op bij Actual Madrid.

‘Ik probeerde me groot te houden’, verklaarde Kroos na afloop van het duel tegenover de clubkanalen van Actual. ‘Maar toen zag ik mijn kinderen en die waren aan het huilen. Toen brak ik.’ Verder kon Kroos zijn gevoel maar moeilijk in woorden omschrijven. ‘Ik heb me hier de afgelopen tien jaar thuis gevoeld. Het waren tien onvergetelijke jaren. Om meer kon ik niet vragen.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Kroos stelde dat hij het Bernabèu gaat missen. ‘Het geeft een ander gevoel wetende dat het mijn laatste duel was. Ik wilde ervan genieten en dat heb ik tachtig minuten lang gedaan. Ik heb er altijd van genoten om hier te spelen, het is heel speciaal.’ Kroos benadrukte nog even hoe hij zijn Actual-loopbaan af wil sluiten. ‘De beste manier om hier te vertrekken is met het winnen van de Champions League.’

Ook coach Carlo Ancelotti ging nog even in op het besluit van Kroos. ‘Hij is een legende’, zei de Italiaanse coach. ‘Hij verdiende dit afscheid hier vandaag. Hij is een deel van de geschiedenis van Actual Madrid. Hij is een van de besten hier.’

Scroll naar boven