‘Maar we hebben niks te verliezen’ – Voetbal Worldwide


SK Brann kende een alles behalve goede week in aanloop naar de return tegen AZ in de voorronde van de Convention League. De Noorse ploeg had te maken met meerdere ziektegevallen. Ook coach Eirik Horneland zat korte tijd thuis.

Voor AZ was de 1-1 in eigen huis in de heenwedstrijd een behoorlijke tegenvaller, maar voor Brann was het een opsteker. Heel lang konden de Noren niet genieten van dat resultaat, need in de dagen erna werd de selectie geteisterd door ziekte.

Aanvoerder Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Pallesen Knudsen en Niklas Castro keerden dinsdag terug op de coaching. Coach Horneland en verdediger Ruben Kristiansen lieten zich woensdag pas weer zien. ‘Het was geen optimale week’, gaf de oefenmeester toe tijdens zijn persconferentie.

Brann weet dat het heel lastig wordt om AZ uit te schakelen. ‘Maar we hebben niks te verliezen tegen een membership die vorig seizoen nog in de halve finale van dit toernooi stond. We zijn niet nerveus, we kijken er juist naar uit’, vertelde Nilsen.

De laatste keer dat Brann in een Europees hoofdtoernooi stond was in 2007, toen de groepsfase van de UEFA Cup werd bereikt. ‘Nu de groepsfase halen zou een enorme prestatie zijn van een workforce dat vorig seizoen nog op het tweede niveau speelde in Noorwegen’, besloot Horneland.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top