Madelief heeft autisme en vertelt hoe dat isHoe is het om autisme te hebben? De 12-jarige Madelief weet het. Zij gaat sinds anderhalf jaar niet meer naar college, omdat het voor haar te lastig was.

Ze gaat nu wel naar een speciale plek die fijner is voor mensen met autisme: Digibende. Daar zijn minder kinderen, minder geluid en andere dingen die je kunt doen.

Voordat ze naar Digibende ging, ging Madelief heel lang nergens heen. Zelfs niet naar college. Dat was te druk voor haar. Ze had daardoor final van stress en haar hoofd zat vol.

In Nederland zijn er ongeveer 30.000 kinderen die een vorm van autisme hebben. Ze kunnen sommige dingen juist heel goed, maar vinden het bijvoorbeeld moeilijker om met andere mensen om te gaan of in drukke ruimtes te zijn. Daar kunnen ze final van hebben.

Het is deze week, de week van het autisme. Dat betekent dat er wereldwijd further aandacht is voor mensen met autisme. Speciaal daarom legt Madelief in de video uit hoe haar leven is is als variety met autisme.

Scroll naar boven