Makers van Pokémon: 'We kijken of Palworld ons nageaapt heeft'De makers van de Pokémon-games houden de nieuwe recreation Palworld goed in de gaten. Die nieuwe recreation lijkt zó erg op Pokémon, dat er misschien wel een rechtszaak gaat komen.

Het spel lijkt dus heel erg op Pokémon, maar het is het niet. Er is dus veel kritiek op de recreation. Zo zouden veel wezentjes zijn nageaapt van Pokémon. En er zijn zelfs geruchten dat de makers van Palworld bestanden van Pokémon hebben gebruikt terwijl dat helemaal niet magazine.

Het spel is hartstikke populair: binnen een week werd het al meer dan 8 miljoen keer verkocht. Het is de populairste recreation op gameplatform Steam, en deze week werd het door meer mensen gespeeld dan Fortnite.

Palworld met ‘echte’ Pokémon

Heel eventjes was er ook een andere versie van Palworld te spelen, die gemaakt was door een fan van de recreation. Daarin speelde je als coach Ash Ketchum, en waren alle wezentjes uit Palworld vervangen door Pokémon. Daar waren de makers van Pokémon niet blij mee: binnen een dag werd die versie overal verwijderd en verboden.

Scroll naar boven