Man Utd krijgt met Mount goud in handen – Voetbal Worldwide


Erik ten Hag krijgt met Mason Mount de beschikking over een absolute voorbeeldprof. Dat zegt Frank Lampard, die een groot aandeel had in de doorbraak van de 24-jarige Engelsman.

Lampard had Mount voor het eerst onder zijn hoede bij Derby County. De oud-middenvelder maakte als supervisor van de Championship-club gebruik van zijn netwerk om het toenmalige toptalent te kunnen huren. Toen Lampard een seizoen later werd aangesteld als supervisor op Stamford Bridge, werd snel duidelijk dat Mount een serieuze kans zou krijgen in het eerste elftal van The Blues. Die kans greep de ex-speler van Vitesse met beide handen.

‘Ik denk dat hij een geweldige aankoop is voor United’, zegt Lampard in de podcast Diary of a CEO over de 36-voudig worldwide die voor meer dan zestig miljoen euro is weggekocht bij Chelsea. ‘Het mooie aan werken met Mason is dat hij je zoveel geeft als het gaat om zijn inzet. Alles wat je hem vraagt, kan hij je bieden. Ik denk dat iedere echt goede speler die spelintelligentie en drive moet hebben.’

Lampard is er zeker van dat Mount zijn plek zal vinden in het workforce van Erik ten Hag. ‘Natuurlijk zijn de verwachtingen hoog, maar hij zal zich absoluut kunnen aanpassen. Als je probeert een groep met een echte teammentaliteit te smeden, dan previous hij daar zeker bij. Ik denk dat Mount daar een fantastische speler zal zijn’, aldus Lampard, die hem vorig seizoen nog een paar maanden onder zijn hoede had als interim-manager van Chelsea.

Toen kreeg hij naar eigen zeggen weinig mee van de contractperikelen rond Mount, wiens verbintenis nog maar één jaar doorliep. Lampard: ‘Ik weet dat Chelsea voor hem een grote liefde is, maar tegenwoordig maken spelers vaker een switch dan in mijn tijd. Ik had hem graag bij Chelsea zien blijven.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven