Posted on Leave a comment

‘Man Utd maakt van Onana een van de duurste keepers ooit’ – Voetbal Worldwide


Internazionale en Manchester United hebben een akkoord bereikt over een transfersom voor Andre Onana, zo melden verschillende bronnen in Italië en Engeland zondagavond laat. De ex-Ajacied kan nu de medische keuring ondergaan om vervolgens zijn droomtransfer af te ronden.

Volgens onder meer Sky Sport Italia betaalt United een transfersom van vijftig miljoen euro voor Onana. Het bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 54 miljoen euro. Treden de bonusafspraken allemaal in werking, dan is de 27-jarige Kameroener de op twee na duurste keeper ooit.

Kepa Arrizabalaga is op dat vlak de koploper. Chelsea legde tachtig miljoen euro op tafel om de 28-jarige Take pleasure in 2018 over te nemen van Athletic de Bilbao. Alisson Becker is de nummer twee op de lijst. De dertigjarige Braziliaan vertrok in 2018 voor 62,5 miljoen euro van AS Roma naar Liverpool. Gianluigi Buffon is nu nog de nummer drie. Juventus nam de legendarische Italiaanse goalie in 2001 voor 52,8 miljoen euro over van Parma.

Onana zal snel de medische keuring ondergaan, waarna de laatste formaliteiten worden afgerond. Zo is de hereniging met Erik ten Hag bijna een feit. De twee werkten met succes samen bij Ajax en Onana moet in Manchester een belangrijke rol gaan spelen in het opbouwen van achteruit, waar Ten Hag in zijn debuutseizoen op Outdated Trafford al op hamerde. Doelman David de Gea is eerder deze zomer transfervrij vertrokken bij de nummer drie van Engeland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *