‘Manchester Metropolis gaat weer toptalent van River Plate oppikken’ – Voetbal Worldwide


Manchester Metropolis is bezig met het aantrekken van Claudio Echeverri, zo meldt The Athletic. Het zeventienjarige toptalent moet voor ongeveer twintig miljoen euro overkomen van River Plate.

Volgens bronnen is een akkoord over de overstap van de aanvallende middenvelder dichtbij. Echeverri staat te boek als het op dit second grootste expertise van de Argentijnse topclub. Hij speelde zich in november nog in de kijker op het WK Onder-17. Echeverri was aanvoerder van de Argentijnen en strandde met zijn staff in de halve finale, nadat hij in de kwartfinale drie keer had gescoord tegen Brazilië.

De verwachting is dat The Residents de jongeling eerst gaan verhuren, voor hij voor zijn kans kan gaan in Manchester. Julián Álvarez maakte in 2022 de overstap van River Plate naar Metropolis. Hij werd na het afronden van de deal eerst nog een half seizoen verhuurd aan River Plate. Het aantrekken van de nu 23-jarige aanvaller voor iets meer dan 21 miljoen euro bleek een voltreffer voor de Engelse kampioen. Álvarez heeft zich een uitstekende adjudant van Erling Haaland getoond. Dit seizoen was de aanvaller die eind vorig jaar wereldkampioen werd met Argentinië alweer direct betrokken bij elf targets in de Premier League.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven