‘Manchester United begint onderhandelingen met Chelsea over Mount’ – Voetbal Worldwide


Manchester United maakt serieus werk van de komst van Mason Mount. Volgens The Instances zijn vanuit de prime van United de gesprekken met Chelsea gestart over een overstap van de 24-jarige middenvelder.

Erik ten Hag ziet in de Engelsman, die in het seizoen 2017/18 als huurling bij Vitesse speelde, een welkome versterking voor zijn middenveld. De 36-voudig worldwide zou als nummer 10 en nummer 8 kunnen spelen en zal waarschijnlijk vooral om die laatste positie moeten gaan strijden met Christian Eriksen, mocht het tot een switch komen. United denkt volgens bronnen goede papieren te hebben om Mount binnen te halen.

Chelsea heeft een lastige onderhandelingspositie, omdat een transfervrij vertrek van Mount dreigt. Zijn contract loopt medio 2024 af en hij heeft al drie voorstellen voor contractverlenging afgewezen. De nieuwe Chelsea-eigenaar Todd Boehly wil koste wat kost voorkomen dat nog meer waardevolle spelers transfervrij Stamford Bridge verlaten. Tot zijn grote frustratie zag de Amerikaan vorige zomer Antonio RĂ¼diger transfervrij naar Actual Madrid vertrekken en Andreas Christensen transfervrij naar Barcelona gaan.

Mount gained met Chelsea de Champions League en werd twee keer uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij de membership waar hij de opleiding doorliep. Toch werd hij nooit een grootverdiener bij The Blues, die dit seizoen zeer teleurstellend als twaalfde eindigden in de Premier League. Mount zette in juli 2019 zijn krabbel onder het contract dat volgend jaar afloopt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top