Manufacturers denkt aan enorme transfersom voor Bakayoko – Voetbal Worldwide


Johan Bakayoko gaat PSV ooit een enorme transfersom opleveren. Dat is de verwachting van algemeen directeur Marcel Manufacturers.

De PSV-bestuurder was zondagochtend te gast bij ESPN en ging in op de 21-jarige aanvaller, die dit seizoen in 45 officiële duels dertien targets en veertien assists liet noteren. Elf van die treffers en negen van de verzilverde voorzetten, kreeg hij in de competitie achter zijn naam.

‘Hij is weer heel erg op dreef de laatste weken’, stelde Manufacturers. ‘Johan heeft een periode gehad dat het wat moeilijker ging, dat previous ook wel bij zijn leeftijd. Maar de laatste weken is hij weer unstoppable.’

Het rendement en zijn potentie zorgen ervoor dat Bakayoko geregeld gelinkt wordt aan een switch. Afgelopen zomer wees hij zelf een voor PSV riant vertrek naar Brentford nog af. ‘Dat begon met twintig miljoen en het ging in de laatste dagen naar vijfendertig, met vijf miljoen aan bonussen’, aldus Manufacturers, die aanvulde dat PSV daar niet van baalde. ‘Nee, wij hadden geen switch nodig en we wisten dat er serieuze belangstelling liep voor Sangaré.’

Wie Bakayoko nu wil vastleggen moet dieper in de buidel tasten. De Belgische worldwide ligt nog huge tot medio 2026 omdat hij current zijn contract verlengde. ‘En hij is inderdaad niet goedkoper geworden’, beaamde Manufacturers. ‘Bakayoko heeft dit jaar weer een stap gemaakt. Hij zal echt niet tot zijn 26ste bij ons blijven, maar het ligt er wel aan welke membership er komt. Als er een heel grote membership komt, wat zeg je dan?’, vroeg Manufacturers zich hardop af, waarna Liverpool bijvoorbeeld als optie genoemd werd. Vervolgens vulde de algemeen directeur aan dat een Brentford-bedrag allang niet meer aan de orde is.

De recordverkoop van PSV dateert van 2019, toen PSV Hirving Lozano voor 45 miljoen euro verkocht aan Napoli.

Voetbal Worldwide ging onlangs al in op het spel van Bakayoko.

Scroll naar boven