Marseille grijpt in na zeven duels zonder zege – Voetbal Worldwide


Olympique Marseille heeft Gennaro Gattuso op straat gezet. De Italiaanse oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de Franse topclub, die al zeven wedstrijden wacht op een overwinning.

Het avontuur van Gattuso in Marseille bleek geen lang leven beschoren. De voormalig middenvelder stapte in september in als opvolger van Marcelino, maar slaagde er niet in het tij te keren. In de Europa League loodste Gattuso Marseille nog naar de tweede plaats in een poule met Ajax, maar in de Ligue 1 ging het stukken minder.

Van de laatste zeven officiële duels in alle competities eindigde er geen enkele in een overwinning voor Marseille, dat zondag ook onderuitging bij Stade Brest. In de Ligue 1 staan de Zuid-Fransen op een teleurstellende negende plaats. De laatste competitiezege dateert van 17 december vorig jaar, toen Clermont Foot in eigen huis werd verslagen.

Na de nederlaag tegen Stade Brest werd de situatie onhoudbaar voor Marseille, dat Gattuso met onmiddellijke ingang uit zijn functie heeft verheven. Het is nog niet bekend wie de 46-jarige coach moet opvolgen, hoewel de naam Jean-Louis Gasset regelmatig valt.

Scroll to Top