Matige resultaten voor Netflix ondanks maatregelen tegen accountdelenNetflix merkt nog weinig van de nieuwe maatregelen om meer aan zijn gebruikers te verdienen. Er kwamen 4,9 miljoen betaalde gebruikers bij. De omzet steeg licht met 2,7 procent naar 8,1 miljard greenback, waarbij de nettowinst eindigde op 1,4 miljard, vergelijkbaar met een jaar eerder (pdf). Analisten hadden op meer gerekend.

Netflix verwacht dat de maatregelen tegen accountdelen pas in de komende kwartalen zullen doorwerken in de cijfers. Het bedrijf verwacht een 7 procent hogere omzet in het derde kwartaal.

Ook in België en Nederland besloot Netflix een streep te zetten door accountdelen. Als je nu accounts deelt met anderen kun je niet verder kijken. Accountdelen kost ons land 3,99 euro per maand.

Voor zover is na te gaan zijbn de resultaten niet overal goed. Netflix had gehoopt dat de maatregel zou leiden tot een toestroom van nieuwe abonnees: klanten die voorheen een account deelden, en nu overstappen op een eigen abonnement. Onderzoeksbureau Kantar heeft berekend dat Netflix sinds het instellen van maatregelen tegen accountdelen ruim één miljoen abonnees verloor in Spanje.

Netflix stopt na Canada nu ook in de VS en het Verenigd Koninkrijk met zijn goedkoopste Fundamental-abonnement. In plaats daarvan moeten gebruikers een abonnement met reclame nemen.

Huidige Fundamental-abonnees kunnen hun abonnement nog gewoon blijven gebruiken, maar nieuwe abonnees moeten kiezen voor het duurdere Standaard-abonnement om reclamevrij te kijken.

Netflix trapt zoals elk kwartaal het cijferseizoen af. De komende weken kondigen de grote techreuzen (o.a. Amazon, Apple, Microsoft, Alphabet) de cijfers over het tweede kwartaal aan.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven