‘Mbappé op 50 procent is zoals ieder ander op 100 procent’ – Voetbal Worldwide


Spanje vreest de kwaliteiten van Kylian Mbappé, ondanks zijn verminderde fitheid. Dat zei bondscoach Luis de la Fuente op een persconferentie daags voor de halve finale, waar hij ook inging op de bekritiseerde speelwijze van Frankrijk.

Ook Rodri, die zijn coach vergezelde op de persconferentie, begreep de kritiek op Mbappé niet. ‘Ik vertrouw het niet, waar ze het allemaal over hebben. Ik weet wat voor speler hij is en dat hij het verschil kan maken, of hij er nu goed of slecht aan toe is. Hij is altijd een gevaar.’

De halve finale van dinsdag is een conflict der speelstijlen. Spanje speelt aanvallend, Frankrijk behoudend. ‘We hebben veel verticaliteit in ons spel en zijn veelzijdig’, zei Rodri over de speelstijl van zijn land, alvorens hij sprak over Les Bleus. ‘Ze zullen saai spelen naar de smaak van sommige mensen, maar ik kijk niet op die manier naar voetbal.’

Bondscoach De la Fuente ging nog een stapje verder. ‘Ik kijk naar de potentie van het staff en die is bij hen exceptioneel, internet als bij de andere halvefinalisten. Iedereen magazine mij van mij het zo saai of leuk vinden als hij wil, voor mij is voetbal nooit saai.’

Scroll naar boven