Mbo krijgt demo-datacenter van Digital Realty
Studenten aan het Amsterdamse MBO Faculty Zuidoost kunnen sinds vorige week oefenen in een demo-datacenter in hun schoolgebouw. Datacenteraanbieder Digital Realty richtte de oefenruimte in voor studenten Cloud & Infrastructure Technician. Het idee is dat de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven verkleint door praktijkervaring te bieden.

Het demo-datacenter biedt studenten de kans om vaardigheden te ontwikkelen, zoals het installeren en inrichten van servers en het aanleggen van kabels. Een full datacenterruimte die bij Digital Realty vrijkwam, is verhuisd naar een trainingslokaal bij de mbo-instelling. Hier krijgen de relatief nieuwe onderdelen een tweede leven als trainingsobject.

Met de trainingslocatie verwerven de studenten basisvaardigheden en is de kans groter dat ze hun stage en opleiding succesvol afronden en snel aan het werk kunnen in de sector. Volgens de datacenteraanbieder groeit de vraag naar medewerkers in de sector. Bij het bedrijf lopen vier studenten van de opleiding Cloud & Infrastructure Technician stage.

Leuk en variërend

‘We willen studenten laten zien hoe datacenters werken en dat het werk in deze sector leuk en variërend is’, meldt Kees van den Berg, buyer operations supervisor bij Digital Realty Nederland. Dat is iets wat Jolanda Harskamp van MBO Faculty Zuidoost ook ziet: ‘We zien dat de interesse in de datacentersector groeit. We kijken ernaar uit om met het demodatacenter onze studenten nog beter te voorbereiden op een carrière in deze sector.’

Naast de opleiding Cloud & Infrastructure Technician biedt MBO Faculty Zuidoost acht andere ict-opleidingen, variërend van Allround Medewerker IT Techniques & Units en Geo-Gis Software program Developer tot het militaire specialisme Veiligheid & Vakmanschap ICT. De mbo-instelling is onderdeel van ROC van Amsterdam, een van Nederlands grootste regionale opleidingscentra.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven