Medailles en fouten voor Nederland bij wereldbekerwedstrijdenDit weekend zijn de wereldbekerwedstrijden shorttrack in China en ook in Polen worden wedstrijden geschaatst, maar dan op de lange baan. En Nederland heeft een hoop medailles binnengesleept!

Op de eerste dag in China veroverde de shorttrackploeg drie medailles: één keer goud en twee keer brons. Vandaag kwamen daar nog eens drie medailles bij: twee keer goud en één keer zilver. Allemaal op verschillende afstanden.

Gediskwalificeerd

Ook bij het schaatsen gained Nederland medailles, maar er werd ook een grote fout gemaakt. Bij het onderdeel ploegen-achtervolging werden de Nederlandse schaatssters gediskwalificeerd. Dat had alles te maken met een belangrijke enkelband.

Pleasure Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud waren op weg naar de winst, maar de tijd telde dus niet. Dat zagen de Nederlandse schaatssters pas toen ze over de end waren gekomen.

Het is niet de eerste keer dat deze ploeg gediskwalificeerd wordt. Eerder dit jaar dachten de vrouwen dat ze wereldkampioen waren geworden. Maar tijdens de race was de enkel van Pleasure Beune te zien en dat magazine niet. We maakten daar toen deze video over:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven