MediaMarkt bezorgt on-line orders met Uber-taxi’s


Duitse klanten van Mediamarkt en Saturn kunnen hun on-line bestellingen vanaf vandaag binnen 90 minuten laten thuisbezorgen met een Uber-taxi.

De samenwerking tussen de retailer en de taxidienst, aangekondigd in februari, gaat van begin in honderd steden. Voor het einde van het jaar moeten alle filialen van Mediamarkt en Saturn de snelle leverdienst kunnen bieden.

Uber Direct geeft met CECONOMY, het bedrijf achter de elektronicawinkels, per winkel aan gebied waarbinnen het de snelle leverdienst biedt. Het aantal kilometers van de straal tot de winkel kan wisselen per locatie. De bedrijven zullen rekening houden met het aantal klanten in de regio en het lokale wegennet.

Ook zijn er beperkingen aan de omvang van het pakketje dat de bestuurder magazine meenemen. Alles kleiner dan 100 cm × 60 cm × 50 cm en minder dan 23 kilo is goed.

Een taxibezorging kost 4,90 euro. De klant krijgt in de checkout van de webwinkel een geheime code. De bestuurder heeft die ook en is bedoeld om de koper te kunnen identificeren.

Scroll naar boven