Membership van Benzema, Fabinho en Kanté weigert te spelen in CL om standbeeld – Voetbal Worldwide


De wedstrijd tussen Sepahan en Al-Ittihad in de Aziatische Champions League is maandagavond om een wel heel bijzondere reden niet van begin gegaan. De bezoekers uit Saoedi-Arabië weigerden in actie te komen, uit protest tegen een standbeeld dat in het stadion van het Iraanse Sepahan staat.

De betrekkingen tussen Iran en Saoedi-Arabië staan al enkele jaren op scherp en dat was de reden dat golf equipment uit dit land elkaar niet zomaar konden treffen in de Aziatische variant van de Champions League. Voor het eerst sinds 2016 werd dit weer toegestaan, maar het ging maandagavond dus meteen mis.

Bron van de onrust is een buste die dicht bij het veld staat. Sepahan heeft inmiddels bevestigd dat de clubleiding van Al-Ittihad aanstoot nam aan het standbeeld van Qassem Soleimani, een Iraanse generaal die in 2020 om het leven kwam. Volgens Al-Ittihad ging het om een politieke boodschap die niet in het voetbal thuishoort.

Terwijl 60 duizend followers zich klaarmaakten voor de wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, kwamen de spelers van Al-Ittihad niet uit de kleedkamer. Daarvoor hadden beide groups wel de opstellingen gepubliceerd, N’Golo Kanté en Fabinho zouden spelen voor de uitclub. Karim Benzema was er wegens een blessure niet bij.

Sepahan bevestigde dat Al-Ittihad niet ging spelen op de maandagavond en kondigde aan dat het een aanklacht gaat indienen bij de Aziatische bond (AFC). Daarbij gaf Sepahan aan dat inspecteurs van de AFC numerous keren in het stadion zijn geweest en groen licht gaven voor de wedstrijd. Het is vooralsnog niet bekend wat er verder met de niet gespeelde wedstrijd gaat gebeuren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven