Metropolis-preses baalt van focus op ‘financiële overtredingen’ na treble-winst – Voetbal Worldwide


Khaldoon Al Mubarak, voorzitter van Manchester Metropolis, baalt ervan dat de huidige prestaties van de ploeg van supervisor Pep Guardiola in de media worden overschaduwd door de vermeende schendingen van de financiële regels van de Premier League.

City-preses baalt van focus op 'financiële overtredingen' na treble-winst
© Professional Pictures

Metropolis received in het afgelopen seizoen de Premier League, de FA Cup en de Champions League en veroverde voor het eerst in de clubhistorie de treble. Daarmee traden The Residents in de voetsporen van stadgenoot Manchester United in het seizoen 1998/99.

Ondertussen wordt achter de schermen een slepend juridisch gevecht gevoerd dat nog jaren gaat duren. In theorie kan de Engelse topclub in de Premier League bestraft worden met puntenaftrek, degradatie en afgenomen titels. Het gaat in totaal om 130 vermeende overtredingen.

Bekijk ook:

‘Het is erg frustrerend dat ons werk op het veld wordt overschaduwd’, zei Al Mubarak op de clubsite van Metropolis. ‘Wat deze spelers hebben gepresteerd in het afgelopen seizoen is ongekend. Ik hoop dat we vooral worden beoordeeld op wat we op het veld hebben laten zien.’

‘Op de manier waarop de membership wordt geleid is niets af te dingen. De waarde van de selectie bedraagt nu liefst zes miljard euro. We hebben zoveel marktwaarde gecreëerd door de jaren heen. Investeerders van over de hele wereld weten ons te vinden. Waarom? Omdat wij een van de beste commerciële bedrijven van de wereld hebben opgebouwd. We zijn nu het nummer één voetbalmerk van de wereld’, vertelde Al Mubarak.

De voorzitter van Metropolis hoopt dat de prijzenregen voort gaat duren: ‘We kijken al uit naar volgend seizoen. Dan starten we met het Group Protect en de Europese Tremendous Cup en later dit jaar gaan we voor het eerst meedoen aan het WK voor golf equipment. We willen geschiedenis blijven schrijven en nieuwe data neerzetten’, besluit Al Mubarak.

Bekijk ook:

Bekijk hier al onze video’s


Praat mee


Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit second geladen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven