Miedema neemt afscheid van Arsenal met treffer, Chelsea op doelsaldo kampioen – Voetbal Worldwide


Vivianne Miedema heeft de followers van Arsenal een passend afscheid gegeven. De spits was trefzeker in de vijfklapper tegen Brighton. Chelsea veroverde op doelsaldo het kampioenschap.

Miedema kwam zeven jaar geleden over van Bayern München en na vandaag heeft ze 126 keer gescoord in 173 officiële duels voor Arsenal. In het seizoen 2018/19 werd ze kampioen van Engeland en ze gained ook drie League Cups met de Londense membership. Deze week kondigde ze aan uit Londen te gaan vertrekken. 

Het is nog niet bekend voor welke membership de topscorer aller tijden van Oranje volgend jaar gaat uitkomen. 

Chelsea kampioen
Arsenal werd dit seizoen derde in de Tremendous League, maar de strijd om de titel was tot de laatste speelronde spannend. Na de 0-6 overwinning van Chelsea op Manchester United was het doelsaldo van The Blues genoeg om Manchester Metropolis van de titel af te houden. 

Het is de vijfde titel op rij voor Chelsea en de laatste van supervisor Emma Hayes. De 47-jarige coach kwam in 2012 over van de Chicago Crimson Stars en werd in totaal zeven keer landskampioen met Chelsea. Hayes wordt na dit seizoen bondscoach van de Verenigde Staten. 

Scroll naar boven