‘Mijn moeder heeft betere dansmoves dan ik’ – Voetbal Worldwide


Uitzinnige taferelen op De Braak. In de slotfase gained Helmond Sport de Brabantse twist van NAC Breda, uiteraard door een aim van Martijn Kaars. Coach Bob Peeters ging helemaal uit zijn dak bij het doelpunt, en was ook na afloop nog goedgemutst.

‘Als speler kan je zelf nog wat doen, als coach ben je machteloos. We hebben hem al zo vaak tegengehad in blessuretijd, en nu maken we zelf zo’n fantastische aim. Dat je dan eindelijk eens wordt beloond, dat geeft ontlading’, zo sprak de Belgische coach bij ESPN. En in die ontlading heeft hij een populaire beslissing genomen.

De spelers van Helmond kunnen namelijk genieten van een vrij weekend. ‘Ja, als je de wedstrijd zo pakt, in de blessuretijd, tegen een goed staff… dan moet je de jongens ook eens belonen. Dus uit emotie heb ik ze twee dagen vrij gegeven. We hebben van maandag tot en met donderdag nog dagen om te trainen, ik heb de jongens gezegd dat ze ervan moeten genieten’, aldus Peeters, die met zijn impulsieve besluit zelf nog in onzekerheid zit. Need: wat gaat hij zélf doen met dat vrije weekend?

Eén voordeel aan de winter: zijn minst geliefde bezigheid is niet aan de orde. ‘Wat ik zelf ga doen? Ik zal eens naar m’n vrouw luisteren wat er te gebeuren staat. Ik heb geluk dat het winter is en dat ik niet in de tuin hoef te werken, need dat haat ik’, verklapte Peeters, die hoog bezoek had meegenomen vanuit België: zijn moeder.

‘Ja! Mijn moeder heeft nog eens het lef gehad om te komen kijken. Ze heeft altijd zoveel stress, dat wil ze eigenlijk niet dwell meemaken. Vandaag was ze eindelijk weer eens in het stadion, en dan winnen we op deze manier. Het is lang geleden dat ik mijn moeder na een wedstrijd nog heb zien dansen, ze wordt binnen twee weken dan ook 75. Ik hoop dat haar hart het allemaal goed heeft doorstaan.’

Over de danskunsten van zijn moeder wilde Peeters niet al te veel zeggen, maar de boomlange ex-spits wilde er één ding over kwijt: ‘Haar dansmoves zijn beter dan die van mij, laten we het daar op houden.’

Gekmakend
Zo vrolijk als Peeters was, zo chagrijnig was zijn Bredase collega Jean-Paul van Gastel, die baalde van het late doelpunt. ‘Gekmakend, zuur, pijnlijk. Ik wil iets zeggen, maar dat doe ik niet. Ik heb mijn ploeg verteld dat we even de emoties laten zakken en dat we er morgen zonder emoties over praten. Die zitten nu hoog, bij hen en bij mij. Soms is het beter om de rust even te laten wederkeren. Het is frustrerend dat hij in de laatste seconde valt.’

Scroll to Top