‘Mijn werk zit er niet op’ – Voetbal Worldwide


Xabi Alonso (42) is ook volgend seizoen de coach van Bayer Leverkusen. Dat maakte de Spaanse oefenmeester vrijdag bekend op de persconferentie van die Werkself.

‘Na veel gepraat te hebben over mijn toekomst, heb ik de interlandperiode gebruikt om te reflecteren en een besluit te nemen’, begon Alonso. ‘Ik heb een goed gesprek met Leverkusen gehad en aangegeven dat ik bij de membership wil blijven. Dit is de juiste plek voor mij.’

Alonso kon volgend seizoen ook elders aan de slag. Zo waren Liverpool en Bayern München naar verluidt geïnteresseerd in de diensten van de Spaanse coach. ‘Mijn werk hier zit er nog niet op’, ging Alonso verder. ‘Ik wil de membership en spelers helpen verder te ontwikkelen. Het bestuur is geweldig, alles is fantastisch. Ik ben nog maar een jonge coach, maar ik denk dat dit het juiste besluit is voor mijn toekomst. Ik heb mijn tijd genomen en ben er zeker van.’

Over de vermeende interesse van zijn voormalige werkgevers Liverpool en Bayern wilde Alonso niets kwijt. ‘Het zijn grote golf equipment en ik heb een sterk band met allebei, maar ik zit op de plek waar ik wil zitten. Dit is niet het second om een beslissing over mijn toekomst te nemen. Ik wil me ontwikkelen bij Bayer Leverkusen.’

Met Leverkusen staat Alonso momenteel bovenaan in de Bundesliga en in de kwartfinale van de Europa League. In de halve finale van de DFB-Pokal neemt die Werkself het op tegen Fortuna Düsseldorf. 

Scroll naar boven