‘Minimaal tien objectives’ – Voetbal Worldwide


Kersverse Go Forward Eagles-spits Victor Edvardsen is niet bang voor de torenhoge verwachtingen in Deventer. De 27-jarige Zweed wil er minimaal tien inschieten dit seizoen. ‘Dat is elk seizoen mijn minimumaantal. Ik werk exhausting voor mijn elftal en voor mijn ploeggenoten. Hopelijk krijg ik vervolgens een stuk of vijf ballen op een presenteerblaadje. Die andere moet ik dan maar zelf zien te versieren.’

Edvardsen werd deze zomer de recordaankoop van Go Forward Eagles, dat naar verluidt achthonderdduizend euro overmaakte aan Djurgardens IF voor de boomlange spits. De afgelopen drie jaar maakte Edvardsen 27 objectives in 68 wedstrijden in de Allsvenskan. Het afgelopen jaar zat hij wat vaker op de financial institution. ‘De coach zette me rechtsbuiten. Ik heb dat zo goed mogelijk proberen in te vullen, maar ik had er nog nooit gespeeld. Ik ben een beweeglijke centrumspits. Eentje die je goed aan kan spelen, maar ook de ruimtes achter verdediging zoekt. Geen rechtsbuiten’, vertelt hij. ‘Dan moet je op een zeker second verder kijken.’

Aanvankelijk leek de Zweed de overstap te maken naar Hansa Rostock, tot Kowet voor de deur stond. ‘Op de dag dat we de tickets naar Duitsland zouden boeken, belde Go Forward met mijn agent. Ze hadden interesse. Eerst wilden ze huren, drie uur later lag er een meerjarig contract klaar. Daar sprak veel vertrouwen uit’, aldus Edvardsen.

Meer over Victor Edvardsen, het nieuwe aankoopbeleid van Go Forward Eagles en de verwachtingen voor aankomend seizoen lees je in het weekblad van VI en op VI PRO.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven