Mishandelde Turkse scheidsrechter krijgt groen licht en verlaat ziekenhuis – Voetbal Worldwide


De Turkse scheidsrechter Halil Umut Meler heeft het ziekenhuis verlaten en keert weer huiswaarts. Meler werd maandag na afloop van het Süper Lig-duel tussen Ankaragücü en Rizespor geslagen en geschopt.

Volgens persbureau Reuters mocht Meler woensdag het ziekenhuis in Ankara verlaten. De arbiter werd daar in de afgelopen 36 uur nader onderzocht vanwege een bloeding bij zijn linkeroog en nekklachten. Een arts van het ziekenhuis verklaarde dat de bloeding nagenoeg gestopt is. Meler heeft nog wel een opgezwollen, blauw oog.

Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca, die een vuistslag uitdeelde aan Meler, werd dinsdag gearresteerd. De scheidsrechter heeft aangegeven dat Koca hem ook met de dood heeft bedreigd. Vanwege de aanval op Meler, waarvoor naast Koca nog meer verdachten zijn aangehouden, is de Süper Lig voorlopig stilgelegd.

De gearresteerde Koca heeft inmiddels zijn taken als voorzitter van Ankaragücü neergelegd. De Turkse voetbalbond TFF noemde de aanval op arbiter Meler eerder ‘een inhumane en verachtelijke aanval door zelfbewuste criminelen.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top