‘Misschien moet Messi stoppen’ – Voetbal Worldwide


Erling Haaland hoopt het kunstje dat Manchester Metropolis afgelopen seizoen flikte dit jaar dunnetjes over te doen: de treble winnen. Een trofee die nog ontbreekt in de prijzenkast van de 23-jarige spits, die woensdag aantreedt tegen FC Kopenhagen in de achtste finales van de Champions League, is de Ballon d’Or.

Dinsdagmiddag werd Haaland gevraagd naar de prestigieuze spelersprijs, die onlangs opnieuw werd uitgereikt aan Lionel Messi. ‘Ik heb alles gewonnen, maar ik ben pas 23, dus ik wil alles opnieuw winnen. Messi is de beste speler die ooit gespeeld heeft, dus misschien moet hij met pensioen gaan zodat iemand anders als de beste gezien kan worden.’

Ondanks zijn duizelingwekkende statistieken ziet Haaland nog altijd verbeterpunten voor zichzelf. ‘Mensen zeggen dat ik goed ben in doelpunten maken, maar ik miste de grootste kans van de wereld ooit, dus ik kan daar nog beter in worden’, zo blikte de Noor terug op een enorme misser van afgelopen weekend tegen Manchester United (3-1).

In buitenlandse media wordt Haaland regelmatig gelinkt aan Actual Madrid, maar zelf is hij daar niet mee bezig. ‘Ik ben heel blij hier bij Metropolis. De supervisor, de directie, de spelers, geweldige mensen. Je weet nooit wat er morgen gebeurt, maar je kan dit opschrijven: ik ben gelukkig.’

Nog voordat Haaland bij Molde FK in Noorwegen tekende, was hij op proef bij Kopenhagen, de opponent van Haaland woensdag. ‘Ik denk dat sommige mensen bij de membership me wel wilden, maar niet iedereen, dus het gebeurde niet. Jammer voor hen.’

Scroll naar boven