Mission: Not possible in teken van strijd tegen ai
Tom Cruise neemt het in de nieuwe movie ‘Mission: Not possible – Useless Reckoning Half One’ op tegen synthetic intelligence (ai). Niet terroristen, spionnen, drugsbaronnen of de Russen maken hem het leven zwaar, maar ‘de Entiteit’!

Deze ongekend lastige tegenstander heeft toegang tot álle on-line netwerken ter wereld. Het almachtige algoritme weet legers die sterk op tech leunen, zo te misleiden dat ze elkaar gaan bevechten.

De zevende Mission: Not possible verschijnt kort nadat het Middle for AI Security de noodklok luidde. Een historische coalitie van ai-experts waarschuwde onlangs voor het uitsterven van de mensheid door ai. Het risico dat ai ons om zeep helpt, is van dezelfde orde van grootte als dat van een kernoorlog.

Tot de ruim 350 ‘hooggeleerde’ ondertekenaars van dit manifest behoren drie winnaars van een Turing Award (een soort Nobelprijs voor pc scientists), tientallen andere prominente wetenschappers, de ceo’s van OpenAI, Deepmind en Anthropic alsmede hoge bazen van Microsoft en Google. Ook andere groepen ai-experts hebben petities ondertekend waarin ze wijzen op de duistere kant van deze technologie. Elon Musk noemde ai al een grote bedreiging.

Hollywood zou Hollywood niet zijn om daar nog een schepje bovenop te leggen. Maar gelukkig is daar Tom Cruise die deze bijna goddelijke digitale macht weet te beteugelen.

Web als bij de voorgaande edities van Mission: Not possible kan de held als een pijl uit de boog wegsprinten. Op een motorfiets springt hij van de hoogste kliffen. Al stuntend weet hij te overleven. Cruise haalt zijn instructies gewoon van een cassettebandje. Analoger kan het niet.
 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven