Mkb speelt met low-code snel in op bedrijfswensen
Het mkb gebruikt low-code-technologie om vooral snel en flexibel te kunnen reageren op wensen uit hun organisatie. Ook de versnelling van applicatieontwikkeling en kostenbesparing spelen een rol. Dit blijkt uit een rondgang door Bizzomate, zelf aanbieder van een low-code-platform.

Uit de rondgang blijkt dat zeven op de tien organisaties het gebrek aan vaardigheden en capaciteiten als de grootste uitdaging bij low-code zien. Voor betere samenwerking in groups vinden de ondervraagden vertrouwen en respect (41 procent) en duidelijke communicatie met gedeelde doelen (25 procent) essentieel.

Vertrouwen

Voor succesvolle integratie van low-code in een organisatie is samenwerking op foundation van vertrouwen onmisbaar, vindt ook Philippe Neven van Bizzomate. Bij voldoende vertrouwen kunnen groups volgens hem zelf de regie nemen over hun budgetten, planning en goedkeuring. Hierdoor kunnen ze low-code inzetten om sneller en vaker software program te ontwikkelen.

Low-code-softwareontwikkeling stelt organisaties in staat om applicaties te bouwen zonder uitgebreide programmeerkennis. Het biedt voordelen zoals snellere ontwikkeling, verminderde afhankelijkheid van programmeurs, flexibiliteit en kostenbesparing. Enkele overwegingen zijn beperkte maatwerkopties, leercurve en afhankelijkheid van leveranciers alsmede mogelijke prestatie- en schaalbaarheidsuitdagingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven