Posted on Leave a comment

Model in strandtent + Examenfeestje voor Alexia


Goedemorgen op deze zonnige zondag! Heb je je korte broek al aan? Het wordt overdag namelijk lekker weer. ‘s Avonds kan het wel behoorlijk gaan onweren in het oosteren van Nederland.

Dit heb je misschien gemist:

– In Zandvoort is een grote strandtent afgebrand. Daar zijn gelukkig geen gewonden bij gevallen. De brandweer is wel de hele nacht bezig geweest met blussen. Onder andere om ervoor te zorgen dat het vuur niet zou overslaan naar andere strandtenten en een trampolinepark.

– In Noord-Italië zijn bijna 37.000 mensen naar een veilige plek gebracht vanwege grote overstromingen. Vorige week kwamen delen van het gebied al onder water te staan en dit weekend valt er nog meer regen. Er is ook voor miljarden euro’s schade.

Prinses Alexia is klaar met haar eindexamen. Ze zat de afgelopen twee jaar op een college in Wales. Haar ouders gingen naar de college toe voor een speciaal eindexamenfeest.

Alexia deed een soort vwo voor internationale scholieren. Haar zusje Ariane gaat dat ook doen, maar dan in Italië.

Dit is er vandaag in het nieuws:

– Het is de laatste dag van de G7. Dat is een vergadering van belangrijke wereldleiders. Een groot onderwerp is de oorlog in Oekraïne. Het gaat op de vergadering onder andere over de straaljagers. Amerika en Europese landen gaan die waarschijnlijk aan Oekraïne geven.

– Mensen die demonstreren voor het klimaat, gaan een lange wandeling door Nederland maken. Zes dagen lang lopen ze langs de snelweg de A12. Vandaag beginnen ze. De demonstranten willen dat de overheid geen geld meer geeft aan bedrijven die schadelijke stoffen uitstoten.

– In Vlaardingen wordt een wijk gebouwd voor Oekraïense vluchtelingen. Er worden huizen gebouwd voor zo’n duizend mensen. Die kunnen daar tijdelijk wonen. Er komt ook een college en een gymzaal. Ook Mariia van 13 gaat er wonen. Vanavond zie je haar in het Jeugdjournaal.

Er wordt onerous gewerkt aan de wijk met tijdelijke woningen voor Oekraïeners.

En dan nog even dit:

Een lieve reddingsactie in de Amerikaanse staat Florida. Een babydolfijn raakte gewond en kon niet meer goed zwemmen. Maar het dier kon gelukkig gered worden!

Babydolfijn gered in Florida

Fijne zondag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *