‘Moest wel even in mijn arm knijpen’ – Voetbal Worldwide


Anton Gaaei heeft de interesse van Ajax bevestigd. De twintigjarige rechtsback van Viborg FF kan het nauwelijks geloven dat hij de overstap naar Amsterdam kan maken.

Ajax ziet in Gaaei een geschikte versterking voor de rechtsbackpositie, waar de Mexicaan Jorge Sánchez afgelopen seizoen niet aan de verwachtingen voldeed. By way of zijn zaakwaarnemer is Gaaei op de hoogte gebracht van de belangstelling uit Amsterdam. ‘Maar meer weet ik ook niet, dus ik weet niet of er iets concreet is. Ik laat mijn zaakwaarnemer het verder afhandelen’, zegt de Deense jeugdinternational tegenover Daring.

Gaaei speelt pas internet een jaar in de hoofdmacht van Viborg, waarvoor hij tot 44 officiële duels kwam. Als hij de kans krijgt, zou hij de stap zeker niet afwijzen. ‘Het zou echt een te gekke switch zijn. Ik denk dat iedereen die in mijn schoenen zou staan, het op zijn minst zou overwegen als een membership als Ajax voorbij komt. Ik moest wel even in mijn arm knijpen om te kijken of het wel echt was.Ik ben blij met de interesse van zo’n grote membership.’

Bij Viborg heeft Gaaei nog een contract tot medio 2026. De Deense jeugdinternational vindt het niet te vroeg voor een switch naar Ajax. ‘Het zou een geweldige stap zijn als er een plan ligt. Ik wil vooral aan spelen toekomen. Ik heb grote ambities en vind mezelf er goed genoeg voor. Ik heb vertrouwen in mezelf en mijn eigen kwaliteiten en kan mezelf wel bij Ajax zien spelen. Het zou een van de mooiste dingen zijn die ik heb meegemaakt.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top