‘Moeten nog veel meer laten zien’ – Voetbal Worldwide


Met de grootste zege ooit in een openingswedstrijd van het EK maakte Duitsland erg veel indruk in eigen land, maar bondscoach Julian Nagelsmann doet er alles aan om een te vroege euforiestemming te voorkomen.

Nagelsmann, sinds vrijdag de jongste EK-coach in de historie van het Europese eindtoernooi, is zeer tevreden met hoe zijn ploeg is omgegaan met de eerste wedstrijd. ‘Ik moet mijn ploeg een groot praise maken. Ik denk dat iedereen wel weet hoeveel druk er op een openingswedstrijd staat. Onze eerste twintig minuten waren erg indrukwekkend, ik denk dat de Schotten ook onder de indruk waren.’

De begin is goed, maar Nagelsmann waakt op de afsluitende persconferentie voor gemakzucht. ‘We moeten echt nog veel meer laten zien op dit toernooi.’ Wel deelde hij meer complimenten uit aan zijn selectie. ‘Ik ben blij dat ik niet één speler in het zonnetje hoef te zetten. Er waren heel veel uitblinkers. Het is erg fijn om zoveel goede spelers te laten invallen.’

Nagelsmann deed op onder anderen Thomas Müller, Niclas Füllkrug en Emre Can een beroep, zij waren betrokken bij de laatste twee targets van Duitsland.

Scroll naar boven