‘Morgen weer wiskundeles’ – Voetbal Worldwide


Konstantinos Karetsas heeft maandagavond opnieuw een klein beetje historie geschreven. De zestienjarige middenvelder stond met een help aan de foundation van de overwinning van RC Genk op het Antwerp FC (1-0) van Mark van Bommel en werd de jongste aangever ooit in de Belgische competitie.

Karetsas debuteerde onlangs al als invaller voor Genk in het uitduel met Cercle Brugge. Maandag posteerde coach Domenico Oliveri hem voor het eerst in de foundation. En dat kreeg de tiener zaterdag al te horen, tot zijn eigen verrassing. ‘Ik was in shock, need ik had het niet verwacht. Vannacht heb ik toch even een uurtje wakker gelegen, maar uiteindelijk heb ik nog vrij goed geslapen’, zei het pareltje van Genk, die de spanning snel kwijt was na zijn eerste balcontacten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Met een help op Andi Zeqiri betaalde Karetsas het vertrouwen van zijn coach al in de 28ste minuut terug. En de 1 meter 71 kleine linkspoot, die vorig jaar al eens voor de beloften scoorde en daarmee ook een record brak, viel wel vaker op met zijn acties. Oliveri gaf hem niet veel instructies mee. ‘Je moet zo’n speler niet zenuwachtiger maken dan hij is. Als je ziet wat hij vandaag heeft laten zien, dat is een blijk van veel kwaliteit. Het is een jongen met een mooie toekomst.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Voor Karetsas was het een droom die uitkwam. Zeker toen Zeqiri de rating opende uit zijn go. ‘Ik wist niet wat me overkwam toen Andi scoorde’, stamelde de Belgische puber, wiens naam meteen werd gescandeerd door de followers van Genk, dat na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens gained in de play-offs. Karetsas blijft echter nuchter onder alle lof. ‘Het zijn allemaal mooie woorden, maar ik houd het hoofd rustig en de voetjes op de grond.’

En dus meldde de recordtiener zich dinsdagochtend gewoon weer in de schoolbanken, blijkt ook uit een foto die Genk deelde op zijn kanalen. ‘Om half negen heb ik wiskunde. Of ik daar goed in ben? Mwa, maar ik doe mijn finest. Ik heb geen idee wat mij op faculty te wachten staat. We zien het wel. Veel van mijn leerkrachten supporteren voor Genk. Die zullen wel blij zijn. In ieder geval ga ik niet vroeg slapen deze nacht’, lachte hij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven