Murhaf gaat viral met speldjes en zamelt 400 duizend (!) euro inStel je voor, je verkoopt spullen voor het goede doel, maar bijna niemand wil het van je kopen. Het overkwam de 11-jarige Murhaf uit Zweden. Gelukkig kwam daar snel verandering in. De jongen ging viral en zamelde uiteindelijk meer dan 400.000 euro in, een report!

Bij de jaarlijkse inzamelingsactie in Zweden verkopen kinderen bloemen-speldjes om geld op te halen voor gezinnen die in armoede leven. Ze gaan daarvoor langs de deuren, web zoals hier in Nederland met kinderpostzegels.

Onaardig

Maar voor Murhaf begon de actie moeizaam. Niet iedereen reageerde positief wanneer hij aan de deur kwam. Mensen deden zelfs erg onaardig.

Een goede kennis vond dat heel erg en plaatste een bericht op social media om Murhaf te helpen. En dat werkte, need het bericht werd door heel veel mensen in Zweden bekeken en Murhaf kreeg ineens veel meer klanten. Zelfs de Zweedse premier kocht een speldje van hem.

Web als alle andere kinderen magazine Murhaf een deel van het opgehaalde geld zelf houden, een soort fooi van tien procent. Hij wil er kleding, schoenen, een telefoon en wat cadeaus voor zijn familie van kopen. Nou, dat zal met zoveel geld wel lukken!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven